понеделник, 22 октомври 2012 г.

Технологията


  Технологията е решение, приспособяване, изменение, както и познаване на инструменти, машини, техники, занаяти, системи, методи на организация, за да се реши даден проблем. Технологиите имат значително влияние върху човечеството, както и върху много животински видове като им помага да се приспособят към околната среда. Думата технология идва от гръцки τεχνολογία (technología), което означава "изкуство, умение, занаят", и λογία (logía), което означава "изследване на". Терминът може да се прилага като цяло или до специфични области: примери включват строителни технологии, медицинска техника и информационни технологии.
  Използването на човешкия вид на технологията започна с превръщането на природните ресурси в прости инструменти. Благодарение на праисторическото откритие на способността за контролиране на огъня са се увеличили хранителните запаси. Друг подобен пример е изобретяването на колелото. То помага а хората при пътуване, но има и много други приложения. Последните технологични новости, включително и печатната преса, телефон и интернет, са намалели физическите бариери в общуването и са  позволи на хората да взаимодействат свободно в световен мащаб. Въпреки това, не всички технологии са били използвани за мирни цели. Разработването на оръжия за все по-голяма разрушителна сила е напреднала през цялата история. Технологията е засегнала обществото и неговите околности по редица начини.
  В много общества, технологиите са помогнали за развитието на по-напредналите икономики (включително на днешната глобална икономика) и позволи повишаването на спокойствието. Много технологични процеси предизвикват нежелани последици, известни като замърсяване и изчерпват природните ресурси. Различни приложения на технологиите влияят на ценностите на обществото. Нови технологии често поставя нови етични въпроси. Примерите включват повишаването на понятието за ефективност по отношение на човешката продуктивност, термин, първоначално се прилага само за машини и предизвикателството на традиционните норми.
  Философски дебати са възникнали над настоящето и бъдещото използване на технологиите в обществото, с разногласия по въпроса дали технология подобрява състоянието на човека или да го влошава. Всъщност, доскоро се мислеше, че развитието на технологиите е ограничена само до човешките същества, но последните научни изследвания показват, че другите примати и някои делфини общности са разработили прости инструменти, и се научих да прехвърлят своите знания на други поколения.

1 коментар:

  1. «Когда я как владелец малого бизнеса в сложной ситуации подавал заявку на ссуду для покупки своего здания, обычные банки сказали, что не могут мне помочь. Г-н Бенджамин, кредитный специалист, сел со мной, выслушал мою ситуацию и решил, что я стою рискуем. Вот и мы, 5 лет спустя, и я только что продлил свой кредит еще на 7 лет. Я не смог бы купить свое здание без помощи г-на Бенджамина, и буду им навсегда обязан им за то, что они дали мне шанс, когда никто другой не стал бы ".
    Я порекомендую вам связаться с кредитным специалистом г-ном Беном по приведенной ниже информации, если вам понадобится финансовая помощь. Г-н Бен Контактное лицо Whats-App: + 1-989-394-3740, а также электронная почта: 247officedept@gmail.com

    ОтговорИзтриване